top of page

Over Pêt Thai

De smaak van Isaan

Bij restaurant Pêt Thai wordt op traditionele Thaise wijze gekookt.
Laat u ook een recensie
voor ons achter ?

 

Studenten krijgen op vertoon van hun studentenpas, indien vooraf bij bestellen aangegeven, 10% korting op de gerechten in het restaurant. Exclusief drankjes.

Bij restaurant Pêt Thai - oftewel Thaise Diamant - wordt op traditionele Thaise wijze gekookt. Het restaurant is gevestigd in het hart van Maastricht, aan de Boschstraat.

Een fijne selectie van de lekkerste Thaise gerechten en een aantal streekgerechten uit Isaan - in het noordoosten van Thailand - staan op het menu. Isaan is een arme en droge streek waar het maar een aantal maanden per jaar regent. Het eten uit deze streek is over het algemeen een stuk pittiger en apart van smaak.

 

Er worden vijf stadia van pittigheid gehanteerd van waaruit kan worden gekozen, maar u kunt ook persoonlijke voorkeuren (zoals geen ui of extra champignons e.d.) aangeven aan het bedienend personeel. Wij gebruiken veel (Nederlandse) seizoensgroenten ter aanvulling van de gerechten om u zo een originele, betaalbare en gezonde maaltijd te kunnen bieden.

 

In het restaurant aan de Boschstraat staat chef-kok Benjamat Samat aan het roer, een Thaise van origine, uit de streek Isaan in het noordoosten van Thailand.

De kookkunst heeft zij van haar oma geleerd en geeft ze op haar beurt weer door aan haar personeel. Naast veel traditionele Thaise gerechten, staat er ook een aantal Isaanse gerechten op de menukaart. Aangezien alle gerechten vers zijn, kunnen ze naar wens aangepast worden.

 

In het restaurant zelf zwaait gastheer Jeffrey Jaspars de scepter. Op geheel eigen wijze en met een behoorlijke portie humor, stelt hij alles in het werk om het de gasten naar de zin te maken. Het is er een tikkeltje krap, maar door het open karakter van sfeer en gastheer is het er zeer goed toeven. Menig vaste klant voelt zich er kind aan huis.

 

De keuken is van dinsdag tot en met zondag geopend van 16.00 tot 21.00 u.
Maandag en zondag zijn we gesloten!

 

bottom of page